Tinerii de la 16 ani pot face o călătorie pe „Drumul banilor”
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Tinerii de la 16 ani pot face o călătorie pe „Drumul banilor”

Tinerii de la 16 ani care doresc să se integreze în lumea modernă a sistemului financiar pot participa în perioada 29-30 octombrie, la evenimentul cu genericul: „Drumul banilor”, cu prilejul Zilei Internaţionale a Economisirii. Acesta este organizat de Banca Naţională a Moldovei (BNM) în parteneriat cu Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”.

Potrivit IPN, participanţii vor purcede la o călătorie virtuală în care vor afla multe lucruri despre „drumul banilor” spre economia reală, instrumentele de plată fără numerar şi curiozităţi despre utilizarea acestora în Republica Moldova şi peste hotare. De asemenea, vor cunoaşte cum ajung banii în circulaţie şi care sunt elementele de siguranţă ale monedei naţionale. Tinerii, împreună cu organizatorii evenimentului, vor reflecta asupra sistemului financiar naţional şi vor discuta despre ceea ce reprezintă instrumentele de economisire şi cele de creditare.

Participanţii îşi vor putea recapitula cunoştinţele, întrucât sesiunile prevăzute pentru cele două zile se vor finaliza cu un concurs de evaluare, iar câştigătorii vor fi premiaţi cu seturi de monetărie.

Doritorii de a se înscrie la aceste activităţi de educaţie financiară pot transmite cererile de participare completând un formular până miercuri, 28 octombrie 2020, ora 18:00. Acesta poate fi accesat la adresa: https://bit.ly/3lGW5X3.

„Dă sens banilor” este un proiect de educaţie financiară, lansat în luna martie 2019 de către Banca Naţională a Moldovei şi Expert-Grup. Proiectul a fost iniţiat cu scopul de a spori nivelul de înţelegere a principalelor concepte şi produse financiare în rândul tinerilor, astfel încât, ajunşi în faţa unor situaţii cu impact financiar, aceştia să ia decizii corecte în gestionarea propriilor venituri.
Similare
RECOMANDĂRI