Tinerii cercetători pot obţine burse individuale în valoare de trei mii de dolari
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Tinerii cercetători pot obţine burse individuale în valoare de trei mii de dolari

Tinerii cercetători din Republica Moldova pot obţine burse individuale în domeniul politicilor educaţionale. Valoarea acestora este de trei mii de dolari. Dosarele de participare la concurs pot fi depuse până la 18 noiembrie.

Bursele vor fi oferite în două tranşe, pentru o perioadă de 10 luni (decembrie 2019 – septembrie 2020). Persoanele selectate vor elabora, în perioada decembrie 2019 - septembrie 2020, câte un studiu de politici educaţionale, fiind consultaţi în acest proces de experţi naţionali în domeniu. Cercetătorii vor fi încurajaţi să identifice noi oportunităţi de modernizare a învăţământului general.

Concursul de burse a fost anunţat de Fundaţia Soros-Moldova, cu suportul financiar al Programului de Sprijinire a Educaţiei al Fundaţiilor pentru o Societate Deschisă, scrie moldpres.

Potrivit Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, la concurs pot participa cetăţenii Republicii Moldova, care activează în organizaţiile societăţii civile din sectorul educaţiei, centrele analitice specializate în politici publice şi în instituţii de cercetare şi de învăţământ. De asemenea, vor fi eligibili cetăţenii Republicii Moldova, deţinători de diplome de masterat sau doctorat şi cei care-şi fac studiile de doctorat în ţară sau peste hotare, cu condiţia că în cadrul instituţiilor de învăţământ în cauză ei cercetează politicile educaţionale din Republica Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI