Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Teoria conspiraţiei pare să iasă chiar de pe uşa bisericii. Mitropolia Moldovei vrea să ne „apere” de vaccin contra COVID-19, antene 5G şi Bill Gates

Teoria conspiraţiei pare să iasă chiar de pe uşa bisericii. Mitropolia Moldovei a emis un comunicat prin care sfidează orice raţiune. Slujitorii Domnului nu doar că se opun total vaccinării împotriva COVID-19, dar promovează ideea că prin imunizare se vor introduce cipuri în corpul uman. O declaraţie pe cât de revoltătoare, pe atât şi de eronată. O spun chiar doctorii în medicină care mai adaugă că în toată această ecuaţie nu există nici o fărâmă de adevăr sau raţionament. De fapt, ar fi de râs dacă nu ar fi de trist pentru că toată această ipoteză e promovată la nivel naţional, şi chiar trece de graniţele Republicii Moldova. Asemenea teorii fără dovezi ştiinţifice fac ravagii, mai ales, în ţările post-sovietice. Fenomenul are şi un nume: fake-news, adică ştiri false, plasă în care au căzut atât de uşor preoţii, iar ulterior şi cei care le urmează poveţele.

Din uşa bisericii s-a făcut în această săptămână un anunţ care a stins lumina pentru orice explicaţie ştiinţifică. Mitropolia Moldovei a făcut o declaraţie în care a citat fel de fel de conspiraţii despre riscurile vaccinării, antenele 5G şi Bill Gates. 

„Vaccinarea reprezintă un pericol de microcipare sau introducere în organismul uman a altor dispozitive străine lui. Opinia publică din multe state europene protestează contra obligativităţii vaccinurilor, mai ales a vaccinului contra COVID-19, deoarece le consideră o cale prin care sistemul antihristic mondial doreşte să introducă în corpurile oamenilor microcipuri cu ajutorul cărora să-i poată controla, prin intermediul tehnologiei 5G. Bill Gates este considerat principalul responsabil pentru crearea tehnologiei de microcipare a populaţiei, prin intermediul unui vaccin care să introducă în trup nanoparticule care reacţionează la undele transmise de tehnologia 5G şi permit sistemului să îl controleze pe om de la distanţă” se arată în documentul publicat. Medicii epidemiologi se arată stupefiaţi de opinia bisericii ortodoxe. 

„Asta este o mare prostie, ca să nu spun o aberaţie. Eu aş dori ca să-mi demonstreze cum au introdus cipul acela în vaccin. Toată lumea aşteaptă un vaccin ca să prevină boala asta. Încă nici nu a fost vaccinul construit că noi începem să-l ponegrim. Un lucru sigur care pot să vi-l spun e că vaccinurile sunt acel mijloc medical care practic a salvat lumea. Dacă azi nu facem infecţii ca variolă, difterie, ciumă, asta e datorită vaccinurilor şi să le ponegrim, pur şi simplu, facem păcate, mari păcate” susţine VIOREL PRISĂCARI, epidemiolog.

Şi directorul Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică s-a expus dur asupra acestui subiect. 

„Psihiatria nu are aşa profil. Chiar nu vreau să mă gândesc la prostii de felul ăsta. Chiar nu vreau. De ce mă impui să meditez la aiureli şi tâmpenii de felul ăsta”, a spus NICOLAE FURTUNĂ, director ANSP.

„Doamne iartă-mă şi păzeşte-mă de păcate. Şi dă-mi minte şi putere să reacţionez înţelept şi calm la aşa ceva. Să ne rugăm cu toţii pentru luciditate şi sănătatea oamenilor. Inclusiv, a cetăţenilor birocraţi şi angajaţi ai Bisericii. Această criză ne reaminteşte cât de important este să restabilim sistemul de educaţie în ţară. Într-o societate elevată asemenea "avertismente" nu ar avea cum să apară. N-ar avea rostul”, notat priemierul Chicu.

Fenomenul ştirilor false este destul de prezent şi în ţările Uniunii Europene. Autorităţile de la Bruxelles spun că dezinformările în aceste proporţii deschid porţile către turbulenţe sociale. Eurodeputaţi susţin că UE va da un răspuns ameninţării fake news.

„E nevoie să înţelegem, să înţelegem o dată pentru Dumnezeu că nu tot ce vedem pe social media e adevărat. Fiecare infromaţie care ne afectează, trebuie verificată încă o dată din alte surse.Avem nevoie de aplicaţii care să poată să determine şi descopere care sunt informaţiile false şi care sunt cele credibile. I-aş ruga pe cei care se informaează doar din social media să treacă puţin prin ziare şi tv, să petrecă cel puţin 10 minute citind surse autorizate”, a menţionat CARMEN AVRAM, europarlamentar.

Serviciul European de Acţiune Externă a publicat un articol la acest subiect în care se spune că aceste dezinformări şi-au găsit public atât la nivel global, cât şi local. Pandemia Covid-19 a produs teren fertil pentru dezinformarea legată de sănătate şi proliferarea 5G, anti-vaccinurilor şi alte teorii iraţionale. Multe dintre acestea şi-au găsit, de asemenea, drum în sfera informaţională a ţărilor din spaţiul exsovietic.
Similare
RECOMANDĂRI