Ţările Parteneriatului Estic (PaE) se vor afla în centrul atenţiei Uniunii Europene pe parcursul toamnei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ţările Parteneriatului Estic (PaE) se vor afla în centrul atenţiei Uniunii Europene pe parcursul toamnei

Astăzi la Bruxelles va avea loc Conferinţa Autorităţilor Regionale şi Locale din cadrul CORLEAP. Această întâlnire anuală se va concentra pe "importanţa aprofundării legăturilor cu autorităţile locale din ţările Parteneriatului Estic".

Potrivit INFOTAG, cu referire la site-ul UE, miercuri, la Kiev, se va desfăşura cea de-a doua conferinţă media a PaE, care va fi o platformă pentru a discuta "dificultăţile tot mai mari cu care se confruntă jurnaliştii". La 4 octombrie, la Tallin, va avea loc Conferinţa Parteneriatului Electronic al PaE, în cadrul căreia vor fi examinate recomandările politice privind dezvoltarea guvernării electronice în ţările Parteneriatului Estic.

Pe 25-26 octombrie, în capitala Estoniei, va fi organizată Conferinţa Societăţii Civile a PaE şi adunarea anuală a Forumului Societăţii Civile. Participanţii se vor concentra asupra relaţiilor dintre guverne şi societatea civilă. În paralel, în perioada 26-27 octombrie, tot acolo va avea loc şi un forum de afaceri al Parteneriatului Estic. În cadrul acestuia vor fi evaluate realizările parteneriatului din punctul de vedere al businessului şi vor continua discuţiile privind modalităţile de consolidare a relaţiilor între antreprenorii din UE şi partenerii din PaE. 

Evenimentul final şi cel mai important va fi cel de-al V-lea Summit al Parteneriatului Estic, care va avea loc la Bruxelles, pe 24 noiembrie, şi va reuni şefi de stat şi de guvern ai statelor membre ale UE, precum şi din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova şi Ucraina. 
Similare