Tarifele trebuie ajustate treptat. Ministerul Economiei sugerează transportatorilor de pasageri să vină cu un plan de acţiuni bine determinat
Sursa foto:mei.gov.md Vizualizari:

Tarifele trebuie ajustate treptat. Ministerul Economiei sugerează transportatorilor de pasageri să vină cu un plan de acţiuni bine determinat

După ce astăzi, în PMAN a avut loc un protest al asociaţiilor patronale din domeniul transportului rutier de persoane, Ministerul Economiei şi Infrastructurii vine cu o serie de precizări şi clarificări.

Ministerul Economiei şi Infrastructurii susţine că se află într-un dialog permanent cu toate asociaţiile patronale din domeniul transportului rutier şi a desfăşurat o serie de întrevederi, în cadrul cărora au fost discutate problemele şi deficienţele pe care le întâmpină operatorii de transport.

Ca rezultat, au fost identificate un şir de propuneri privind modificarea legislaţiei din domeniu, atât  cea fiscală, cât şi cea contravenţională, urmând ca reprezentanţii asociaţiilor patronale să formuleze şi să prezinte o propunere comună în adresa ministerului pentru îmbunătăţirea cadrului legislativ.

MEI spune că este în proces de examinare a argumentării majorării tarifelor. Ministerul dă asigurări că este dispus să continue dialogul cu operatorii de transport, în condiţiile în care aceştia vor veni cu un plan de acţiuni clar determinat, inclusiv, ajustarea treptată a tarifelor, luând în considerare capacitatea de plată a cetăţenilor, iar toate deciziile privind tarifele vor fi supuse consultărilor publice.

„În acelaşi timp, considerăm că orice solicitare din partea transportatorilor de majorare a tarifului, trebuie să vină cu asumarea de către ei a unor indici măsurabili şi clari de calitate pentru serviciilor prestate cetăţenilor:

  1. Antrenarea la deservirea serviciilor regulate a unităţilor de transport destinate exclusiv transportării persoanelor, şi nicidecum a celor reutilate din marfare;
  2. Asigurarea respectării depline a drepturilor pasagerilor, inclusiv a celor cu nevoi speciale;
  3. Antrenarea personalului calificat şi asigurarea pregătirii continue a acestuia;
  4. Respectarea strictă de către operatorii de transport a legislaţiei din domeniul transporturilor rutiere, precum şi a celei fiscale”, se spune într-un comunicat al Ministerului Economiei.
Similare
RECOMANDĂRI