Tamara Gheorghiţa este noul secretar general al Parlamentului
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Tamara Gheorghiţa este noul secretar general al Parlamentului

Tamara Gheorghiţa a fost numită în funcţia de secretar general al Parlamentului. Speakerul Igor Grosu a semnat Ordinul privind numirea Tamarei Gheorghiţa în funcţia de secretar general al Parlamentului din 09 septembrie 2021.

Noul secretar general este doctor în ştiinţe administrative şi are o experienţă de peste 20 de ani în managementul resurselor umane, evaluarea performanţelor şi recrutarea angajaţilor. De asemenea, Tamara Gheorghiţa are peste 15 ani de experienţă în reforma serviciului public, fiind implicată în elaborarea de politici pentru gestionarea resurselor umane.

Anterior, în anul 2019, Tamara Gheorghiţa a fost consiliera Prim-ministrului în domeniul administraţiei publice. De asemenea, ea a activat în cadrul Cancelariei de Stat, în calitate de şef de direcţie, şef adjunct de direcţie şi consultant principal. În perioada 2015 – 2017, Tamara Gheorghiţa a fost lector universitar la Academia de Administrare Publică.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, secretarul general se numeşte în funcţie de către Preşedintele Legislativului, cu consultarea prealabilă a Biroului permanent şi cu avizul Comisiei juridice, numiri şi imunităţi.

Similare
RECOMANDĂRI