Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Suedia ar putea să-şi reducă asistenţa financiară acordată R. Moldova, dacă autorităţile nu vor demonstra progrese în domeniul reformelor

Suedia ar putea să-şi reducă asistenţa financiară acordată Republicii Moldova, dacă autorităţile de la Chişinău nu vor demonstra progrese vizibile în domeniul reformelor. Anunţul a fost făcut la Chişinău de ministrul Cooperării Internaţionale pentru Dezvoltare al Suediei, Peter Eriksson, a cărui ţară se află în topul donatorilor Republicii Moldova.

În decursul vizitei sale de patru zile la Chişinău, Peter Eriksson s-a întâlnit cu preşedintele Parlamentului, Zinaida Greceanii, premierul Ion Chicu şi ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Aureliu Ciocoi. Oficialul suedez a anunţat, într-o conferinţă de presă, că i-a îndemnat pe reprezentanţii guvernării să facă paşi concreţi pentru implementarea Acordului de Asociere. El a precizat că Suedia va continua să acorde asistenţă financiară în funcţie de implementarea reformelor în baza acestui acord.
 
Ministrul Peter Eriksson a subliniat că Republica Moldova are unele restanţe şi la capitole precum implicarea  societăţii civile în procesul decizional sau libertatea presei. Oficialul suedez a mai discutat la Chişinău cu parteneri din societatea civilă, sectorul privat, dar şi cu reprezentanţi ai opoziţiei politice. Suedia are o contribuţie anuală de douăsprezece milioane de euro la promovarea reformelor în Republica Moldova. Împreună cu Polonia, Suedia a iniţiat, în 2009, Parteneriatul estic, pentru a apropia Republica Moldova, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia şi Ucraina de Uniunea Europeană.
Similare
RECOMANDĂRI