Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Substanţa toxică care a ucis trei oameni în România a fost cumpărată de pe piaţa neagră

Stare de alertă în România, după ce doi copii şi mama unuia dintre ei au murit în urma unor lucrări de deratizare făcute într-un bloc din Timişoara. S-a declanşat o amplă anchetă după ce zeci de persoane au ajuns la spital. 16 adulţi şi 12 copii mai sunt şi acum internaţi.

Substanţa toxică folosită pentru deratizare a fost descoperită în apartamentele vecine cu cele în care au murit cei doi copii şi femeia, dar şi în alte 5 imobile.

„Copilul foarte mic a fost primit într-o stare extrem de gravă, în insuficienţă respiratorie, şi intervenţiile de la acel moment au fost legate de ceea ce noi am numit «aspiraţia de lapte»”, a declarat MIHAI GAFENCU purtător de cuvânt al Spitalului de Copii.

După ce a fost identificată sursa intoxicaţiilor letale, poliţiştii au intrat în alertă. L-au identificat pe administratorul imobilului în care s-a făcut deratizarea şi au început cercetările. Între timp, specialistii fac o neutralizare a întregului bloc şi o ventilare a locuinţelor.

„Au fost identificate fosfuri metalice - nu ştim incă dacă de zinc sau de aluminiu - peste limita normală, concentraţie letală”, a declarat CRISTINA POPA, director DSVSA Timiş.
Taie
S-a stabilit că substantele letale folosite la deratizare au fost cumpărate de de pe piaţa neagră.

„Firma a fost autorizată în 2015, avea contract cu un medic vetrinar la autorizare. Din 2016, nu mai exista contract cu medic veterinar”, a spus CRISTINA POPA.

 Patronul firmei a fost reţinut si are calitatea de suspect. Împotriva lui, procurorii au făcut mai multe acuzaţii printre care vătămare corporală, ucidere din culpă şi trafic de produse sau substanţe toxice.
 
Ministerul Sănătăţii din România a chemat mai multi experti care să analizeze cauzele tragediei şi să stabilească dacă s-au respectat procedurile.
  
Similare
RECOMANDĂRI