Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Strada Albişoara din Chişinău a intrat în reparaţie

Strada Albişoara din Chişinău a intrat în reparaţie. Nu cu bani de la Primărie ci de la Guvern. Pentru că primarul Ion Ceban nu se putea lăuda cu un drum reparat în primul său an de mandat, în susţinerea lui a venit Administraţia de Stat a Drumurilor. Directorul nu ne-a putut explica de ce s-au dat, în premieră, bani pentru reparaţia drumurilor din Chişinău, şi a spus doar că a fost decizia guvernului.

Lucrările pe strada Albişoara au început pe tronsonul bulevardul  Iurie Gagarin - strada. Ismail. Autorităţilespun că toţi cei 3,8 kilometri de drum vor fi reparaţi şi vor fi făcute şi trotuarule. Se vor reface reţelele de canalizare şi va fi instalat iluminat public  modern. Lucrările se vor face pe tronsoane pentru a nu închide toată strada.

"Drumul e foarte rău, trebuie reparat. " – Stricaţi maşina pe aici? – Evident că da. Dezastru, dezastru." 

Toate bune şi frumoase, spre bucuria şoferilor. Consilierii din opoziţie au găsit motiv de gîrlceavă şi spun că PSRM şi-ar face campanie electorală pe bani publici în ajun de prezidenţiale. Asta după ce şeful de la Exdrupos-a plans că din cauza pandemiei s-au redus încasările la budget şi nu sunt bani de reparat drumuri prin Chişinău.

ION CEBANU, consilier PL: "Este bine că se repară drumuri, însă este rău că aceşti bani sunt folosiţi în campanie electorală. Ca ulterior să se arate că ei uite rezolvă problemele Chişinăului, ca orăşenii să le dea mai multe voturi".

Potrivit Administraţiei de Stat a Drumurilor, doar pentru reparaţia străzii Albişoara au fost alocate 70 de milioane de lei din bugetul de stat. Au fost alocate 30 de milioane de lei şi pentru reparaţia trotuarelor de pe străzile Puskin şi Bănulescu Bodoni, iar suburbiile vor primi şi ele câte 25 de milioane de lei pentru reparaţia drumurilor. Directorul adjunct al Administraţiei de Stat a Drumurilor ne-a spus că aceşti bani au fost alocaţi în cadrul proiectului "Drumuri bune". Nu a explicat de ce guvernul a decis să aloce în premieră bani şi primăriei din Chişinău.

ION DRUCEAC, şef-adjunct, Administraţia de Stat a Drumurilor: " – De ce în anii precedenţi nu s-a intervenit şi în Chişinău, ci doar acum? – Nu este întrebare către mine, cine a format programul ş icine e la guvernare poate să vă răspundă." 

Strada Albişoara ar urma să fie dată în exploatare peste cinci luni. Adică ianuarie2021. Deşi nu este recomandat ca lucrările de reparaţie să se facă iarna, autorităţile fac previziuni meteo şi ne asigură că în decembrie vom avea mai mult de 10 grade cu plus.

Şeful de la Exdrupo spune însă că trebuie plus 15 grade cel puţin trei zile consecutiv, pentru ca drumul să fie reparat bine. 

SERGIU TOMIŢĂ, şef Exdrupo: "Atâta timp cât avem plus 15 grade putem lucra liber." 

ION CEBANU, consilier PL: "Au fost începute lucrările, dar să dea domnul să nu să se termine odată cu campania electorală." 

Consilierii opoziţiei susţin că nu sunt bani pentru reparaţia drumurilor din Chişinău pentru că banii oraşului nu ar fi cheltuiţi după priorităţi. Se dau exemple havuzurie şi un milion de lei risipit pe nisip la dezăpezire desi am avut o iarnă fără zăpadă. 
Similare
RECOMANDĂRI