Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ştefan Gligor, la Punctul pe AZi: Iniţiativele Guvernului Chicu au ca scop denigrarea partidelor de opoziţie

În spatele iniţiaticei de a promova în Parament răspunderea Guvernului pe o serie de lege stă intenţia Guvernului Chicu de a face PR politic şi de a denigra partidele de opoziţie. Declaraţia parţine juristului Ştefan Gligor care, la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA, a adăugat că acest comportanet este lipsit de logică, de vreme ce PAS a declarat că va susţine orice lege care vine în interesul oamenilor.

„Eu cred că este un joc cu scopuri politice, Este vorba de raiting, de război mediatic, de un contraatac al Guvernului care vrea să demonstreze că opoziţiei nu îi pasă de soarta oamenilor şi că el, Chicu, este responsabil”, a spus Ştefan Gligor.

Juristul a precizat că în Parlament există voturi pentru adoptarea bugetului, dar se face spectacol politic.

„Dacă Chicu nu era uj premier de buzunar, el nu făcea spectacol politic, ci avea un comportament mult mai echilibrat şi retras şi mult mai la subiect. Adresările pe care şi le permite Chicu sunt inadmisibile. El nu este un executor al legilor pe care le adoptă Parlamentul”, a spus jusristul.

Potrivit lui Ştefan Gligor, Ion Chicu înţelege că se află pe ultima sută de metri a carierei sale şi atacă partidele de opoziţie.

Juristul a mai menţionat că, în cazul Gaţcan, Parlamentul ar trebui să se adreseze Procuraturii Generale pentru a investiga minuţios situaţia creată în jurul acestuia.

„Noi am putea avea o bănuilaă rezonabilă de privare de libertate. Maţina lui a fost parcată o zi întreagă în parcarea Parlamentului şi nu cred că Gaţcan avea un plan clar să plece în România”, a spus Ştefan Gligor.

Alexandru Tănase, fostul şef al Curţii Constituţioanle a declarat că Ion Chicu este un premier accidental, scos din joben de Igor Dodon.

„Ion Chicu discută cu parlamentarii ca şi cum ar discuta cu colhoznicii şi le dă cu şutul. Este inadmisibil acest lucru, în condiţia în care noi asistăm la o criză politică de proporţii”, a spus fostul preşedinte al CC.

Potrivit lui Alexandru Tănase, şi faptul că Ion Chicu a folosit aceleaşi ameninţări că nu vor fi bani pentru plata salariilor dacă nu este votat bugetul şi în cazul creditului rusesc.

„La o disctanţă de două luni am aflat că sunt bani şi pentru salarii, şi pentru pensii, şi pentru tot felul de pomeni electorale”, a spus Alexandru Tănase, care a mai menţionat că singura soluţie este ca Ion Chicu să dea o hotărîre de Guvern, care să intre în dezbatere parlamentară.
Similare
RECOMANDĂRI