Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Stare de urgenţă. Timp de o săptămână au fost aplicate circa 1 700 de amenzi

Timp de o săptămână, poliţia a aplicat aproape 1 700 de amenzi pentru încălcarea regulilor sanitare după instituirea Stării de Urgenţă. Datele au fost prezentate de Inspectoratul General al Poliţiei.

MARIN MAXIAN, şef adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei: „Zonele de agrement şi aflarea în aer liber la fel  este domeniul pe care poliţia îl monitorizează.Din cele peste 1095 de unităţi, care au fost supuse verificării 824 de pesroane au adminis abateri grave. Deci, aflarea fără mască, organizarea evenimentelor în zonele de agrement în foişoare cu depăşirea numărului de persoane, prezenţa în spaţiile pubice deschise, parcuri cu depăşirea numărului de trei persoane.”

În perioada 1-7aprilie, inspectorii Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică au verifcat peste o sută de încăperi aflate în proprietatea persoanelor juridice. Au fost depistate încălcări ale normelor sanitare în 10 frizerii, 21 de spaţii de producţie şi comerţ, 4 farmacii, două şcoli şi o instutuţiei medicală.

ANDREI CIUBURCIU, şeful Direcţiei Control de Stat în Sănătate din cadrul ANSP: „În rezultatul acestor verificări, la 60 din numărut total au fost depistate neconfomităţi cum ar fi nefectuarea igienizării respective a spaţiilor, portul incorect a echimapentelor de protecţie şi aici mă refer la măştile de protecţie în special, neefectuarea termometriei vizitatorilor şi de asemenea neefectuare triajulului medical al angajaţilor la începutul zilei de muncă.”

Parlamentul de la Chişinău a instituit la propunerea Guvernului stare de Urgenţă pe tot teritoriul Republicii Moldova până la sfârşitul lunii mai. Premierul Aureliu Ciocoi a declarat acum câteva zile că unele restricţii ar putea fi relaxate la următoarea şedinţă a Comisiei Naţionale pentru Sănătate Publică. El s-a referit în special la o posibilă anulare a interdicţiei plimbărilor în parcuri şi în alte spaţii deschise, restricţie criticată în special de autorităţile locale din Chişinău şi din Bălţi.
Similare
RECOMANDĂRI