Stagii gratuite în SUA pentru funcţionarii publici şi angajaţi ai ONG-urilor. Care sunt condiţiile
Vizualizari:

Stagii gratuite în SUA pentru funcţionarii publici şi angajaţi ai ONG-urilor. Care sunt condiţiile

Angajaţii instituţiilor de stat şi a ONG-uri pot face, gratuit, un stagiu în una dintre autorităţile Statelor Unite ale Americii. Mai exact, este vorba despre funcţionarii implicaţi activ în reforme politice şi sociale, implimentarea şi promovarea iniţiativelor civice/ administrarea publică şi guvernarea locală, atât la nivel naţional, cât şi internaţional.

Concursul este organizat în cadrul Programului Professional Fellows (Programul de Stagiu Profesional în SUA), de către Consiliile Americane pentru Învăţămînt Internaţional din Republica Moldova, scrie bizalw.md.

Potrivit organizatorilor, în concurs se pot înscrie persoanele cu vârsta cuprinsă între 25 şi 35 de ani, care vorbesc limba engleză la nivel intermediar.

Programul oferă finaliştilor un stagiu de şase săptămâni într-o instituţie publică sau ONG din SUA şi acoperă toate cheltuielile majore legate de participare: viza J1, bilet avia, asigurarea medicală, stipendiul lunar care acoperă cheltuielile de bază, cheltuielile legate de sesiunile de orientare din Washington.

Participanţii la concurs pot depune dosarele în format electronic https://ais.americancouncils.org/pfp. Ulterior, aceştia vor susţine un examen de cunoaştere a limbii engleze la oficiul Consiliilor Americane şi vor avea un interviu, la fel în engleză. Mai multe detalii despre program pot fi găsite aici.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor online este 31 martie.

Similare
RECOMANDĂRI