SPPS anchetează „decizia dubioasă” de a-l asigura cu pază pe deputatul Ştefan Gaţcan
Vizualizari:

SPPS anchetează „decizia dubioasă” de a-l asigura cu pază pe deputatul Ştefan Gaţcan

Serviciul Protecţie şi Pază de Stat a lansat o serie de anchete interne, printre care şi modul în care a fost asigurat cu pază deputatul Ştefan Gaţcan, despre care s-a spus că ar fi fost sechestrat după ce a încercat să treacă de la PSRM într-o altă fracţiune.

Serviciul anunţă că a iniţiat următorul şir de anchete de serviciu în vederea stabilirii unor pretinse acţiuni ilegale admise în perioada anilor 2019-2020.

1.  Utilizarea în scopuri personale a bunurilor încredinţate pentru exercitarea atribuţiilor funcţionale (automobilele de serviciu, carduri de combustibil, reparaţia mijloacelor de transport personale etc.).

2. Avantajarea unor agenţi economici în procedurile de achiziţii urmare cărora au fost procurate servicii de asigurare şi reparaţii auto.

3.Instituirea insignei de apartenenţă contrar prevederilor actelor normative (bugetul fiind prejudiciat în sumă de aproximativ 80 mii lei).

4.Închirierea unui spaţiu locativ în scop personal, în temeiul contractului de locaţiune achitat din bugetul Serviciului.

5. Însuşirea unor sume băneşti în schimbul combustibilului, pieselor auto şi alte bunuri procurate din bugetul Serviciului.

6. Favorizarea unor ofiţeri de protecţie.

7. Decizia dubioasă de asigurare a protecţiei unei persoane cu funcţie de demnitate publică (acordarea protecţiei dlui Ştefan Gaţcan).

8. Examinarea legalităţii înstrăinării terenului de 1,5 ha din str. Vasile Lupu 28. Serviciul a primit în gestiune economică terenul respectiv în anul 2017 pentru construcţia apartamentelor de serviciu. A fost achitat studiul de fezabilitate (cca 99.000 lei). Însă, în luna octombrie 2020 terenul a fost înstrăinat de către APP unui agent economic la preţul de 69 mln lei. În acest sens, Serviciul urmează să sesizeze Procuratura Anticorupţie în vederea stabilirii circumstanţelor înstrăinării şi cauzării prejudiciului.

Actualmente în cadrul SPPS sunt investigate şi alte ilegalităţi unde urmează a fi stabilite toate circumstanţele care au dus la admiterea acestora.

În legătură cu rezultatele şi acţiunile în urma acestor anchete de serviciu, SPPS declară că va informa în cel mai scurt timp.

Similare
RECOMANDĂRI