Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Spectacol extraordinar oferit de actorii Teatrului "Vasile Alecsandri" din Iaşi în cadrul Reuniunii Teatrelor Româneşti de la Chişinău

Una dintre cele mai grele lupte duse de om de-a lungul istoriei a fost şi rămâne cea împotriva sărăciei. Lipsa mijloacelor necesare pentru existenţă a fost de multe ori principala cauză a unor decizii pe care omul le-a luat fără să vrea fiind conştient că poate pierde totul – de la demnitate până la voinţa de a mai trăi. O asemenea dramă a fost redată aseară cu multă însufleţire de actorii Teatrului "Vasile Alecsandri" din Iaşi în cadrul Reuniunii Teatrelor Româneşti la Chişinău. Sala a fost plină de spectatori.

"Oraşul cu fete sărace", în regia lui Radu Afrim ilustrează drama trăită de nişte femei dintr-o localitate saracă din preajma Nistrului.

DANIEL BUSUIOC, director artistic, Teatrul "Vasile Alecsandri" din Iaşi: „Un spectacool cu totul deosebit faţă de ceea ce aţi văzut seara trecută.  E vorba despre un spectacol după nuvela lui Radu Tudoran în care veţi găsi şi o poveste barabenească, acţiunea se petrece în Basarabia, e o poveste emoţionantă şi frumoasă în acelaşi timp "

Spectacolul prezintă istoria de viaţă a Murei - o fată care îşi asigură existanţa lăsându-se exploatată sexual de bărbaţi care-i oferă în schimb cadouri.

Pentru ca spectatorul să-şi facă o impresie cât mai reală despre mediul în care se petrece acţiunea, regizorul foloseşte un decor cu nuanţe sumbre, iar actorii redau din plin suferinţa şi resemnarea fetelor pe care sărăcia le obligă să-şi vândă trupul în schimbul supravieţuirii.
  
Prezentarea spectacolullui pe scena Teatrului Naţional Mihai Eminescu a fost o experienţă frumoasă pentru actorii din Iaşi, care au reuşit să producă emoţii puternice în rândul spectatorilor de la Chişinău.

ANDREI GRIGORE SAVA, actor, Teatrul "Vasile Alecsandri" din Iaşi: „Am jucat aici şi cu mulţi actori de la TNME, mi-e foarte drag oraşul, teatrul şi cred că e de foarte bun augur această reuniune pentru că adună teatre foarte importante din ţară. Cred că era nevoie şi face foarte bine schimbul ăsta de aer şi compolitismul ăsta al Chişinăului, îmi place, îl iubesc. "

Pentru a-şi potoli setea de frumos după restricţiile impuse din cauza pandemiei, iubitorii de teatru au cumpărat bilete pentru mai multe spectacole jucate la Reuniunea Teatrelor Naţionale Româneşti la Chişinău.

În această seară, Gala Reuniunii Teatrelor Naţionale Româneşti la Chişinău va continua cu spectacolul "Plugarul şi Moartea", în regia lui Silviu Purcărete.
Similare
RECOMANDĂRI