Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Soroca: Oamenii se opun construcţiei unui drum ce trece prin grădinile lor

Drum nou în locul grădinilor oamenilor. Este situaţia în care s-au pomenit mai mulţi locuitori dintr-un cartier din Soroca. Consiliul local a aprobat ca pe terenul cetătenilor, un agent economic să construiască un drum spre vamă pentru maşini de mare tonaj. Asta fără a cere opinia celor care, ani la rând, au îngrijit de aceste terenuri. Oamenii s-au adresat în instanţă şi ameninţă cu blocarea lucrărilor de construcţie.

Aceste familii locuiesc în acest cartier din Soroca de aproape 50 de ani. Terenurile din faţa blocurilor le-au folosit drept grădini, pentru a nu fi lăsate în paragină. Ei au crescut aici viţă de vie, legume, au construit fântâni şi sistem de canalizare, iar acum se pomenesc în situaţia în care le este stricată toată munca pentru un drum.  
 
Consiliul municipal a decis înstrăinarea acestor terenuri fără înştiinţarea localnicilor. Pentru că terenurile nu au fost privatizate, acum  riscă să rămână fără ele. Doar procuratura se poate expune în acest caz.
 
Oamenii, la rândul lor, spun că nu vor ceda pământurile pe care sunt gata să le privatizeze dacă legea cere acest lucru. În cazul in care nu li se va face dreptate, ei ameninta să blocheze toate lucrările.
Similare
RECOMANDĂRI