SONDAJ. Pandemia de coronavirus afectează economic peste 60% dintre cetăţenii Republicii Moldova
Vizualizari:

SONDAJ. Pandemia de coronavirus afectează economic peste 60% dintre cetăţenii Republicii Moldova

Pandemia de coronavirus afectează foarte mult din punct de vedere economic un procent de 31% dintre cetăţenii Republicii Moldova, în timp ce 30% sunt afectaţi mult economic. Dataele reies dintr-un sondaj de opinie dat publicităţii astăzi de compania IMAS.

Potrivit sondajului prezentat, 23% dintre cetăţenii Republicii Moldova sunt puţin afectaţi economic de pandemie, iar 12% sunt afectaţi foarte puţin.

3% dintre persoanele chestionate nu au răspuns sau nu au ştiu ce să răspundă la întrebare.Sondajul mai relevă că 39% dintre cetăţenii Republicii Moldova se vor descurca foarte greu, dacă situaţia actuală se va prelungi, în timp ce 42% îşi vor permite doar stricul necesar.

16% dintre cei chestionaţi au spus că această perioadă nu îi va afecta prea tare, datorită faptului că au venituri constante sau au economii, în timp ce 3% nu au ştiut sau nu au vrut să răspundă la întrebare.De asemenea, 43% au spus că se vor descurca foarte greu cu cheltuielile pentru serviciile comunale, iar 41% dintre respondenţi au spus că se vor descurca de la o lună la alta.

Sondajul a fost realizat telefonic în perioada 31 martie - 8 aprilie, pe un eşantion de 1020 de persoane din 432 de localităţi ale Republicii Moldova.

Marja de eroare este de  +/- 3%.
Similare
RECOMANDĂRI