Soluţia Guvernului pentru gestionarea deşeurilor solide. Va împrumuta 100 de milione de euro
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Soluţia Guvernului pentru gestionarea deşeurilor solide. Va împrumuta 100 de milione de euro

Republica Moldova a iniţiat procedura de împrumut de la Banca Europeană de Investiţii a sumei de 100 de milioane de euro pentru implementarea proiectului „Deşeuri solide în Republica Moldova”. Potrivit unei hotărâri de guvern supuse dezbatelor publice pe particip.gov.md, împrumutul va fi debursat în mai multe tranşe prin semnarea de contracte de finanţare, prima tranşă fiind de 25 de milioane de euro.

Prima tranşă ar urma să fie pentru construcţia de noi depozite sanitare, instalaţii de compostare, de recuperare a materialelor, pentru digestie anaerobă, pentru tratament biologic mecanic. De asemenea, este prevăzută instalarea de containere şi vehicule pentru colectarea mixtă şi separată.

În cazul semnării împrumutului-cadru, se va oferi şi componenta de grant din cadrul Fondului Trust pentru Asistenţa Tehnică al Parteneriatului Estic, de 10 milioane de euro, pentru elaborarea studiilor de fezabilitate şi oferirea soluţiilor pe termen lung la nivel regional şi suportului ulterior în implementarea proiectelor regionale.


 
Similare
RECOMANDĂRI