Situaţia epidemiologică din Chişinău este alarmantă
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Situaţia epidemiologică din Chişinău este alarmantă

În spitalele municipale din Chişinău a scăzut numărul locurilor disponibile pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19.

Şeful Direcţiei Generale Asistenţă Socială şi Sănătate, Tatiana Bucearschi, a declarat astăzi la şedinţa serviciilor municipale că a crescut numărul bolnavilor de coronavirus care necesită tratament spitalicesc şi că instituţiile municipale de sănătate au ajuns la capacitatea maximă de tratament a pacienţilor bolnavi de COVID-19. „În instituţiile municipale de sănătate sunt internaţi 1320 de bolnavi de coronavirus, iar capacitatea maximă este de 1400 de paturi de tratament”, a precizat Bucearschi, potrivit Moldpres.

Oficialul a menţionat că, la finele săptămânii trecute, instituţiile municipale de sănătate au creat un surplus de 237 de locuri, ajungând la capacitatea maximă. „În toate instituţiile municipale de sănătate au fost create locuri suplimentare de tratament, au fost improvizate locuri de tratament chiar şi în birourile angajaţilor, şi am ajuns la capacitatea maximă de 1400 de paturi de spital + 200 de locuri în Centrul de triere de la MOLDEXPO”, a spus Bucearschi.

În acelaşi timp, şefa direcţiei municipale de sănătate a declarat că a crescut numărul cazurilor grave şi foarte grave de coronavirus. „În spitale sunt internaţi 50 de pacienţi care se află într-o stare foarte gravă, iar 368 se află în stare gravă, alte 827 de persoane se află în stare medie”, a spus oficialul.

De asemenea, Bucearschi s-a arătat îngrijorată faţă de creşterea alarmantă a cazurilor de COVID-19 înregistrate la copii cu vârsta cuprinsă între 13 – 17 ani. „2,7 la sută din numărul total al cazurilor de coronavirus îl reprezintă copiii cu vârste între 13-17 ani”, a subliniat Bucearschi.
Similare
RECOMANDĂRI