SIS neagă că ar fi fost implicat în evenimentele legate de Ştefan Gaţcan
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

SIS neagă că ar fi fost implicat în evenimentele legate de Ştefan Gaţcan

Serviciul de Informaţii şi Securitate neagă că ar fi fost implicat în „presupusele reţineri, chestionări sau transportare efectuată în privinţa domnului Ştefan Gaţcan, deputat în Parlamentul Republicii Moldova”. Instituţia respinge cu fermitate insinuările şi interpretările privind activitatea sa, condaamnă „orice încercări de denigrare” şi dezaprobă „manifestările de includere a Serviciului în dispute cu substrat politic”.

Totodată, SIS declară că monitorizează informaţia parvenită în legătură cu posibilele tentative de corupere a înalţilor demnitari de stat şi cooperează cu organele de ocrotire a normelor de drept în vederea elucidării veridicităţii informaţiilor prezentate, precum şi acordă suport, potrivit competenţelor, în vederea aprecierii şi calificări juridice a faptelor reclamate.

„SIS îşi reafirmă hotărârea de a menţine neutralitatea şi echidistanţa în activitatea cotidiană, fiind concentrat pe îndeplinirea misiunilor sale, care privesc exclusiv securitatea naţională, cu respectarea strictă a legii”, se spune într-un comunicat al SIS. 

TVR MOLDOVA aminteşte că la 30 iunie, Ştefan Gaţcan a anunţat că părăseşte fracţiunea parlamentară a PSRM pentru a se alătura grupului Pro Moldova.  Câteva ore mai târziu, Pro Moldova a anunţat într-un comunicat de presă că, „au început ameninţările şi controalele la clinica privată fondată de Ştefan Gaţcan”. Deputaţii PSRM au protestat în faţa clinicii private pe care a fondat-o Ştefan Gaţcan, aducând o coroană, dar şi în faţa casei deputatului. Mai mult, deputatul a fost oprit forţat în trafic, fiind hărţuit şi ameninţat, spun cei din Pro Moldova.

Totul a luat o altă întorsătură a doua zi dimineaţa, când PSRM a anunţat într-un comunicat de presă că Ştefan Gaţcan a participat la şedinţa fracţiunii parlamentare a socialiştilor, că şi-a depus mandatul de deputat şi că va rămâne în echipa PSRM. „Fracţiunea PSRM a luat act de această decizie şi l-a încurajat pe Ştefan Gaţcan să participe cât mai activ în viaţa Partidului Socialiştilor”, se spune în comunicatul PSRM. 

De cealaltă parte, deputaţii Pro Moldova au afirmat că Ştefan Gaţcan a fost „sechestrat de un grup de deputaţi socialişti şi obligat să semneze cererea de demisie”. De asemenea, cei din Pro Moldova au fost azi la sediul Preşedinţiei, afirmând că deputatul Gaţcan se află acolo, în contextul în care deputatul nu răspundea la apeluri de mai multe ore. Într-un final, Ştefan Gaţcan a postat un video, lângă o vie, în care a declarat că nu este sechestrat, „totul este ok... am nevoie de reabilitare”.

 

Similare
RECOMANDĂRI