Siegfried Mureşan: Moţiunea împotriva Guvernului Sandu este o frână pusă parcursului european al Republicii Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Siegfried Mureşan: Moţiunea împotriva Guvernului Sandu este o frână pusă parcursului european al Republicii Moldova

Preşedintele Delegaţiei Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova şi europarlamentarul român Siegfried Mureşan este de părere că moţiunea de cenzură care a fost votată astăzi în Parlamentul Republicii Moldova împotriva Guvernului Maia Sandu este o frână pusă parcursului european al ţării.

Europarlamentarul spune că Guvernul Sandu a demonstrat că poate fi un partener de dialog credibil pentru liderii europeni.

Mai mult decât atât, spune Mureşan, toţi partenerii europeni au salutat progresele realizate în perioada Guvernului Maia Sandu.

„Demiterea actualului guvern nu va aduce niciun lucru bun cetăţenilor Republicii Moldova. Oamenii au nevoie de acele reforme care îmbunătăţesc funcţionarea statului şi aduc bunăstare cetăţenilor Republicii Moldova: combaterea corupţiei, întărirea statului de drept, întărirea sistemului bancar, atragerea de investitori şi modernizarea infrastructurii. Sunt reforme începute de Guvernul Maia Sandu şi care trebuie continuate”, se arată în mesajul preşedintelui Delegaţiei PE la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova.

Siegfried Mureşan a făcut un apel la oamenii politici proeuropeni de la Chişinău să găsească rapid o soluţie politică din care să rezulte un guvern care să continue parcursul european al Republicii Moldova.

Şi preşedintele României, Klaus Iohannis a venit cu o reacţie la demisia guvernului de la Chişinău.

Amintim că, potrivit Delegaţiei UE în Republica Moldova, demiterea Guvernului Sandu transmite semnale îngrijorătoare în ce priveşte procesul de reforme în Republica Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI