Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Siegfried Mureşan, la Punctul pe AZi: Poziţia UE faţă de Republica Moldova nu s-a schimbat de la un guvern la altul. Doar disponibilitatea guvernelor de la Chişinău a fost diferită

Poziţia UE faţă de Republica Moldova nu s-a schimbat de la un guvern la altul, ci doar disponibilitatea Guvernului de la Chişinău de a îndeplini condiţiile pentru acordarea sprijinului macro-financiar a fost diferită. Declaraţia aparţine europarlamentarului român Siegfried Mureşan care, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA, a mai precizat că banii au fost primiţi de guvernele care au livrat rezultate.

Europarlamentarul a menţionat că fondurile de acum sunt pentru proiecte concrete şi acestea nu au fost stopaţi, chiar şi când Guvernul nu a începlinit angajamentele pentru finanţarea macro-financiară.

„Oamenii trebuie să ştie. Chiar şi când Guvernul nu şi-a respectat angajamentele, Republica Moldova a primit fonduri europene pentru reabilitări de şcoli, pentru instalarea de centrale pe biomasă pentru şcoli şi grădiniţe, ajutoare pentru spitale, pentru drumuri”, a spus Siegfried Mureşan.

Potrivit acestuia, banii europeni nu merg la bugetul de stat şi vor veni numai după ce vor fi prezentate proiecte concrete, indiferent de ceea ce se întâmplă cu asistenţa macro-financiară.

Într-o intervenţie telefonică, deputatul PDM Nicolae Ciubuc a spus că, în această perioadă, Republica Moldova este dependentă de importurile de produse.

„Produsele de strictă necesitate - pâine, lapte, carne, ouă -  nu reprezintă motive de îngrijorare. Motivele de îngrijorare ar purtea apărea într-un timp scurt. Agricultoirii nu sunt afectaţi doar de pandemie, ci şi de seceta care poate afecta agricultura”, a spus deputatul democrat.

Nicolae Ciubuc a mai menţionat că susţine ideea de a opri exportul de cereale şi folosirea acestora pentru consumul intern.
Similare
RECOMANDĂRI