Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sergiu Mocanu, la Punctul pe AZi: Noi suntem români şi virgulă, iar după „virgulă” suntem o naţiune etnică

Prezent în platoul emisiunii „Punctul pe AZi” de la postul TVR MOLDOVA, liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, a declarat că sintagma „Suntem români şi punctum!” nu mai este valabilă în secolul 21.

Sergiu Mocanu a spus că, în momentul în care a spus „Suntem români şi punctum!”, Mihai Eminescu era nervos, la capătul unei dispute.

„Ce facem cu noi suntem români şi punctum în secolul 21? Noi suntem români şi virgulă şi, după virgulă, le putem spune celorlalţi că noi, românii, suntem o naţiune etnică, dar ne-ar plăcea să fim şi o naţiune politică românească, ca bulgarii, ruşii. Românii sunt lideri, europeni, luptă împotriva corupţiei. Noi tot vrem să fim români”, a spus Sergiu Mocanu.

De asemenea, Sergiu Mocanu l-a acuzat pe liderul PL Dorin Chirtoacă că îi face jocul Maiei Sandu. În replică, Dorin Chirtoacă a menţionat că nu este momentul ca forţele unioniste şi cele de pe partea dreapta a eşicherului politic să se atace reciproc.

„La întâlnirea cu Maia Sandu, am spus că nu este cazul să ne canibalizăm, să ne atacăm. Este cazul să acţionăm fiecare pe palierul său, noi pe cel unionist, dânşii pe palierul pro-european, pentru ca niciun  vot să nu se piardă, în aşa fel încât să avem mai multe voturi faţă de socialişti”, a spus Dorin Chirtoacă.

Liderul PL a mai spus că, la alegerile prezidenţiale, trebuie să existe susţinere necondiţionată pentru contracadndidatul lui Igor Dodon.

„La un moment dat, poate găsim cu toţii un parteneriat unionist şi pro-european în vederea câştigării alegerilor prezidenţiale”, a spus Dorin Chirtoacă.
Similare
RECOMANDĂRI