Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sergiu Litvinenco: Sunt sigur că Maia Sandu va respecta Constituţia, iar scopul doamnei preşedinte este de a provoca alegerile anticipate

Sunt sigur că Maia Sandu va respecta întrutotul Constituţia, dar scopul doamnei Preşedinte este de a provoca alegerile anticipate, ca să ajungem la dizolvarea Parlamentului şi de a acorda cetăţenilor dreptul de a-şi alege un Parlament care să îi reprezinte. Declaraţia a fost făcută de deputatul PAS Sergiu Litvinenco, la emisiunea Punctul pe AZi de la postul TVR MOLDOVA.

Deputatul PAS a menţionat că acest Parlament nu mai are nicio treabă cu decizia oamenilor din 24 februarie 2019.

„Noi pledăm pentru alegeri anticipate şi vom face tot ce ne stă în puteri să dizolvăm acest Parlament”, a spus Sergiu Litvinenco.

Potrivit acestuia, un Guvern ar trebui să aibă susţinere în Parlament, iar o lege pe justiţie nu va fi votată de oamenii lui Şor şi Plahotniuc,

„Apare riscul să nu mai dizolvăm Parlamentul, iar alegerile parlamentare vor fi transferate în toamna lui 2021, dar posibil să fie anulate, deoarece se începe iar de la zero”, a spus Sergiu Litvinenco.

Deputatul a mai menţionat că acest Parlament este problema adevărată a Republicii Moldova.

Prin Skype, deputatul PSRM Grigore Novac a spus că socialiştii nu văd motive pentru care ar susţine un Guvern.

„Cei care tergiversează alegerile parlamentare sunt Maia Sandu şi partidul ei. Ei au preferat un ping-pong cu Curtea Constituţională. Debarasaţi-vă de fariseismul ăsta politic. Nu există altă cale decât cea din Constituţie”, a spus Grigore Novac, care a acuzat PAS că fentează partenerii internaţionali în ce priveşte alegerile anticipate.

Deputatul a mai menţionat că PSRM nu îşi poate lua angajamente de semnare a vreunei declaraţii şi aşteaptă să vadă care sunt paşii următori.

Alexandru Slusari, deputat al Partidului Platforma DA, a spus că nu există alternativă şi că valoarea celor spuse de Grigore Novac este zero.

„Oricum, care ar fi situaţia, este necesar să mergem cât mai repede la acest procedeu şi acolo se va vedea cine îşi doreşte anticipatele. Nu cred în scenariul suspendării Maiei Sandu. Trebuie 67 de voturi, iar structura acestui Parlament nu permite. Apoi va fi un referendum, iar Maia Sandu va câştiga”, a spus Alexandru Slusari.
Similare
RECOMANDĂRI