Sergiu Litvinenco: Prima zi când este posibilă dizolvarea Parlamentului este 24 decembrie 2020
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sergiu Litvinenco: Prima zi când este posibilă dizolvarea Parlamentului este 24 decembrie 2020

Prima zi când este posibilă dizolvarea Parlamentului, conform dispozitivului hotărârii CCM, este 24 decembrie 2020. Despre acest lucru spune deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, care a venit cu o reacţie a urmare a deciziei de astăzi a Curţii Constituţionale.

"Am luat act de dispozitivul hotărârii Curţii Constituţionale. Voi aştepta considerentele pentru a desluşi nuanţele care au stat la baza lucrurilor decise. Indiferent de orice, nu cred că Republica Moldova are vreo şansă să meargă înainte cu un Parlament ales după chipul şi asemănărea lui Plahotniuc. Chiar nu cred. Prima zi când este posibilă dizolvarea Parlamentului, conform dispozitivului hotărârii (dar, repet, trebuie să vedem şi considerentele), este 24 decembrie 2020", a spus Sergiu Litvinenco, într-o postare pe Facebook.

Amintim că astăzi Curtea Constituţională a decis că alegerile parlamentare nu pot avea loc în aceeaşi zi cu cele prezidenţiale. Înalta Curtea a argumentat că potrivit Legii Supreme Parlamentul nu poate fi dizolvat cu şase luni înaintea expirării mandatului preşedintelui.
Similare
RECOMANDĂRI