Sergiu Cebotari, cel care a dezvăluit scheme de contrabandă cu anabolizante de la „Poşta Moldovei”, a fost achitat
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sergiu Cebotari, cel care a dezvăluit scheme de contrabandă cu anabolizante de la „Poşta Moldovei”, a fost achitat

Fostul angajat al „Poştei Moldovei”, Sergiu Cebotari, care a făcut mai multe dezvăluiri despre o schemă de trafic cu anabolizante la Poşta Moldovei, a fost achitat de magistraţii de la Curtea de Apel Chişinău. Decizia vine după ce instanţa de apel l-a mai achitat o dată, însă hotărârea a fost atacată la Curtea Supremă de Justiţie, care a întors dosarul la rejudecată.

Anterior, Sergiu Cebotari a declarat în repetate rânduri că dosarul este fabricat la comandă, după ce, în primăvara anului 2016 a dezvăluit o schemă de trafic cu anabolizante, care se făcea prin intermediul Întreprinderii de Stat „Poşta Moldovei”.

Declaraţiile de atunci ale lui Sergiu Cebotari au fost confirmate şi de o comisie parlamentară de anchetă, condusă de către deputatul PLDM, Grigore Cobzac. Atât reprezentanţii Întreprinderii ”Poşta Moldovei”, cât şi persoanele vizate au respins anterior aceste acuzaţii.

Amintim că Sergiu Cebotari a fost învinuit că ar fi obligat 16 oameni să muncească, fără plată, la o întreprindere agricolă privată. Mai mulţi foşti angajaţi au declarat în instanţă că nu au fost niciodată forţaţi să muncească, iar Cebotari şi-ar fi respectat în totalitate obligaţiile contractuale.

Similare
RECOMANDĂRI