Serghei Merjan este candidatul pentru funcţia de director general al Agenţiei Naţionale pentru Soluţionarea Contestaţiilor
Sursa foto:parlament.md Vizualizari:

Serghei Merjan este candidatul pentru funcţia de director general al Agenţiei Naţionale pentru Soluţionarea Contestaţiilor

Candidatura lui Serghei Merjan va fi propusă Parlamentului pentru funcţia de director general al Agenţiei Naţionale pentru Soluţionarea Contestaţiilor (ANSC) şi consilier pentru soluţionarea contestaţiilor. La proba interviului, organizată astăzi de Comisia economie, buget şi finanţe, Serghei Merjan a acumulat cel mai mare punctaj.

Serghei Merjan are studii în domeniul managementului administraţiei publice, finanţe, audit şi contabilitate. Anterior, acesta a activat la Asociaţia PROMO-LEX, în calitate de expert în achiziţii publice, la Banca Mondială şi la Agenţia de Servicii Publice. De asemenea, Serghei Merjan a fost coordonator de proiecte în cadrul Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

La concursul de selectare a candidaturii pentru funcţia de director al ANSC au depus dosarele nouă persoane, iar două dintre ele, Serghei Merjan şi Irina Gutnic, au fost admise la proba interviului.

Concursul a fost anunţat pe 22 septembrie de către Comisia economie, buget şi finanţe, după ce, pe 10 septembrie, Anatolie Zagorodnîi şi-a depus cererea de demisie din funcţia de consilier pentru soluţionarea contestaţiilor – director general al ANSC, iar pe 16 septembrie deputaţii au aprobat cererea.

Similare
RECOMANDĂRI