Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost demisă din funcţie

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA, a anunţat purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei, Mădălina Dobrovolschi, într-o declaraţie de presă. Laura Codruţa Kovesi face declaraţii de presă la ora 12.00.

Decizia lui Klaus Iohannis vine ca urmare a deciziei Curţii Constituţională din 30 mai, potrivit căreia preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi, procurorul-şef al DNA, după ce a stabilit că preşedintele a declanşat un conflict între puteri când a refuzat să o demită.

Preşedintele Klaus Iohannis subliniază că România este şi trebuie să rămână un stat de drept, iar statul de drept se manifestă zi de zi, prin decizia fiecărui cetăţean de a respecta Constituţia şi legile ţării, a declarat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, care a precizat  că, prin decizia 358 din 2018, CCR a decis că preşedintele urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA.

Preşedintele consideră că „România nu poate face paşi înapoi de la statul de ţară” în care domneşte legea şi în supremaţia Constituţiei, a mai spus Mădălina Dobrovolschi.

Similare
RECOMANDĂRI