Şef nou la Inspectoratul General al Poliţiei (IGP)
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Şef nou la Inspectoratul General al Poliţiei (IGP)

Inspectoratul General al Poliţiei (IGP) are un nou şef. Este vorba de Iurie Podarilov, care a ocupat anterior funcţia de director adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane. O hotărâre în acest sens a fost adoptată miercuri, 8 septembrie, de Cabinetul de miniştri.

Fostul director adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, Iurie Podarilov, a fost achitat definitiv într-un dosar pentru luare de mită, în care fusese condamnat la patru ani de închisoare, cu executarea pedepsei.

Potrivit anticorupţie.md, în iulie curent, Curtea Supremă de Justiţie a decis că fapta care i-a fost incriminată, nu a fost comisă. Oficialul, care a ispăşit 13 luni de închisoare în penitenciarul nr. 13, susţine că acest dosar i-ar fi fost fabricat şi este dispus să obţină tragerea la răspundere a persoanelor care se fac vinovate.

Tot în cadrul şedinţei de astăzi a Guvernului, şeful Marelui Stat Major al Armatei Naţionale Igor Gorgan, a fost demis.Gorgan a fost numit în funcţia de şef al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale în iulie 2019. Anterior, el a mai deţinut această funcţie în perioada 2013-2016.

Similare
RECOMANDĂRI