Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sediul luxos al Preşedinţiei, renovat în 2018, oficial, încă nu a fost dat în exploatare

Îşi desfăşoară activitatea într-o clădire care nu fost dată, oficial, în exploatare. Vorbim despre una dintre cele mai importante instituţii de stat – Preşedinţia Republicii Moldova. Administraţia prezidenţială speră să rezolve această problemă într-o lună. Grava abatere a fost descoperită în urma auditului pentru anul 2018, realizat de Curtea de Conturi.

Deşi a trecut mai bine de un an de când sediul Preşedinţiei a fost renovat, totuşi actele acestuia nu sunt în regulă. Darea în exploatare tot întârzie să apară. Cu alte cuvinte, investiţiile de peste 9 milioane de euro făcute de Guvernul Turciei sunt în aer.
 
Au urmat explicaţiile din partea responsabililor de la Preşedinţie. Birocraţia le pune, cel mai mult, beţe-n roate.
 
Aşa că se mai lucrează la acest capitol. Auditorii Curţii de Conturi au pus un termen limită – până la sfârşitul acestui an sediul nou şi luxos al Preşedinţiei trebuie dat, oficial, în exploatare.
 
 În plus, în urma auditului s-au mai constatta şi alte deficienţe.
 
Responsbilii din administraţia prezidenţială spun că neconcordanţele au apărut din cauza schimbărilor legislative. Până în 2018, banii de la Preşedinţie erau gestionaţi de Ministerul Finanţelor.

În anul 2018, Administraţiei Prezidenţiale i s-au alocat 22,1 milioane de lei, din care a cheltuit puţin peste 87%.
Similare
RECOMANDĂRI