Şedinţă CEC, MAEIE şi BRD: Cum vor fi organizate alegerile prezidenţiale în secţiile de votare din afara ţării
Sursa foto:CEC Vizualizari:

Şedinţă CEC, MAEIE şi BRD: Cum vor fi organizate alegerile prezidenţiale în secţiile de votare din afara ţării

Subiectul organizării alegerilor prezidenţiale în secţiile de votare din afara ţării şi impactul situaţiei epidemiologice asupra desfăşurării proceselor electorale a fost discutat în cadrul unei şedinţe de lucru online cu participarea Comisiei Electorale Centrale, ai Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Biroului pentru relaţii cu diaspora.

În cadrul discuţiilor au fost abordate provocările majore care ar periclita scrutinul, atât în perioada electorală, cât şi, nemijlocit, în ziua scrutinului. În acest sens, vor fi identificate mecanisme de comunicare, colaborare şi gestionare eficientă a proceselor cu implicarea instituţiilor abilitate ale statului şi reprezentanţii autorităţilor din alte state.

În perioada imediat următoare, CEC, MAEIE şi BRD au agreat să-şi fortifice eforturile pentru a informa cetăţenii cu drept de vot din străinătate despre posibilitatea înregistrării prealabile pentru alegerile prezidenţiale planificate pentru toamna acestui an.

Totodată, urmează a fi organizate o serie de instruiri pentru personalul diplomatic, care va fi antrenat în organizarea şi desfăşurarea alegerilor.

CEC, MAEIE şi BRD au reiterat că vor depune toate eforturile pentru ca cetăţenii Republicii Moldova care, în ziua alegerilor prezidenţiale planificate pentru acest an, se vor afla peste hotarele ţării, să-şi poată exercita dreptul la vot.

Similare
RECOMANDĂRI