Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Secretarul de stat la Ministerul Românilor de Pretutindeni: TVR MOLDOVA ocupă un loc important în mass-media de limbă română din Republica Moldova

Piaţa mediatică din Republica Moldova are nevoie de tot mai multe produse româneşti, în contextul în care propaganda rusă îşi face simţită prezenţa în arealul media de la Chişinău.

Despre asta a anunţat secretarul de stat la Ministerul Românilor de Pretutindeni, Veaceslav Şaramet, în cadrul emisiunii „Interviurile Telejurnalului”, moderată de jurnalistul Vitalie Guţu. Potrivit oficialului, o voce importantă în spaţiul public de la Chişinău este şi TVR MOLDOVA.  

„Când vorbim despre mass-media în limba română să ştiţi că TVR MOLDOVA ocupă un loc foarte bun. Ne bucură că există o prezenţă constantă, dar trebuie să mărim eforturile. Ar trebui mai mult produs românesc în Republica Moldova”, susţine Veaceslav Şaramet.În aceeaşi emisiune, Şaramet s-a referit şi la problema cetăţeniei române pentru cetăţenii din Republica Moldova. Un alt aspect abordat a fost lipsa de carte românească în bibliotecile publice şi instituţiile de învăţământ.

Amănunte, aflaţi în această duminică, 10 septembrie, în cadrul emisiunii „Interviurile Telejurnalului”, care începe, tradiţional, la ora 18:30.

Similare