Secretar de stat: Noi nu avem cazuri de reinfectare cu noul coronavirus confirmate
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Secretar de stat: Noi nu avem cazuri de reinfectare cu noul coronavirus confirmate

În Republica Moldova nu există cazuri de reinfectare cu noul coronavirus. Cel puţin asta spune secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Constantin Rîmiş.

În cadrul unui interviu pentru sanatateinfo.md, secretarul de stat a declarat:

„Noi nu avem cazuri de reinfectare confirmate, am avut câteva cazuri suspecte. Probele au fost prelevate şi trimise la Copenhaga pentru confirmare. Ipotetic pot fi, confirmate nu avem. Acum circulă în jur de 4 tulpini de Sars-Cov-2, diferite forme. Noi ne putem infecta cu o formă, iar mai târziu cu alta, dar asta nu se numeşte reinfecţie, ci infectare cu altă tulpină. Ca să demonstrezi însă acest lucru trebuie să faci secvenţierea, ceea ce noi nu putem face”.
 
De asemenea, Constantin Rîmiş spune că autorităţile intenţionează să extindă reţeaua de laboratoare, care vor putea efectua teste la Covid19.
 
„Este vorba de laboratoarele de la Comrat, Soroca, Bălţi şi Chişinău. Pe parcursul lunii noiembrie urmează să finalizăm procesul de dotare a celor de la Comrat şi Soroca. Vrem să intrăm în noul an cu o capacitate de testare mai mare”.

Amintim, bilanţul persoanelor infectate cu noul Coronavirus în R. Moldova a ajuns la 89 843 cazuri şi 2035 de persoane infectate decedate.
 
Similare
RECOMANDĂRI