Se prelungesc restricţiile de intrare în Italia pentru cetăţenii Republicii Moldova
Vizualizari:

Se prelungesc restricţiile de intrare în Italia pentru cetăţenii Republicii Moldova

Italia prelungeşte starea de urgenţă, instituită la sfârşitul lunii ianuarie, până pe 15 octombrie anul curent. De asemenea, sunt prelungite cu 10 zile restricţiile de călătorie stabilite anterior până la 31 iulie, inclusiv restricţiile care interzic intrarea în Italia pentru persoanele care în ultimele 14 zile au vizitat sau au tranzitat Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Italiei în Republica Moldova, în prezent, cetăţenii Republicii Moldova pot intra în Italia doar dacă deţin un permis de şedere pe teritoriul acestei ţări sau a unei ţări membre a UE (inclusiv membrii de familie a acestora: soţ sau soţie, părinţi, copii până la vârsta de 21 de ani şi dependenţii pe motive de dizabilitate), transmite IPN.

Într-o convorbire telefonică, care a avut loc la data de 29 iulie, preşedintele Igor Dodon s-a adresat omologului său italian, Sergio Mattarella, cu rugămintea să permită intrarea cetăţenilor Republicii Moldova în Italia dacă prezintă certificate de testare la COVID-19, iar în caz de necesitate să repete testarea imediat după̆ intrarea în Italia.
Similare
RECOMANDĂRI