Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Şcolile din R. Moldova au fost pustii astăzi, la încheierea anului de învăţământ, iar ultimul clopoţel nu s-a mai auzit

Şi şcolile din ţară au fost pustii astăzi, la încheierea anului de învăţământ iar ultimul clopoţel nu s-a mai auzit. Din cauza pandemiei, unii elevi au urmărit mesajele profesorilor online dar alţii au venit, totuşi, la şcoală să-şi revadă colegii de la distanţă. Cei mai trişti au fost absolvenţii de liceu care nu vor mai trece pragul şcolii.

Ion şi Mihaela sunt absolvenţii clasei a XII-ea a Liceului Teoretic Mihai Eminescu din Sângerei. Nu au fost la şcoală de mai bine de două luni. Sperau că în ultima zi de liceu vor avea parte de o sărbătoare frumoasă, dar clopoţelul nu a răsunat, iar careul festiv nu s-a mai făcut. S-au bucurat, totuşi, să-şi poată lua rămas bun de la unii profesori. 

ION ROPONICA, absolvent, Liceul Teoretic "M. Eminescu", Sângerei: "A fost o mare dorinta a mea ca sa revin pe bancile liceului, sa-mi intalnesc colegii sa avem ultimul sunte, dar nu a fost sa fie. Imi pare rau ca absolventii 2020 au trecut printr-o asa situatie".

MIHAELA FILCOV, absolvent, Liceul Teoretic "M. Eminescu", Sângerei: "Carantina si toata situatia de acum ne-a luat momentul de glorie, ultimul sunet si bacalaureatul. Era ultima speranta de a ne revedea impreuna".

Nu vor avea parte nici de balul de absolvire, cel mai aşteptat moment după trei ani de liceu. Mihaela îşi schiţase deja rochia pentru sărbătoare şi aştepta cu nerăbdare marele eveniment, dar din cauza pandemiei, cele câteva fotografii din curtea şcolii vor rămâne singura amintire de la absolvire.  

MIHAELA FILCOV, absolvent, Liceul Teoretic "M. Eminescu", Sângerei: "Ca orice domnisoara am vrut sa fie acel bal, sa ne simtim protese in acele rochii. Suntem indispusi de aceasta situatie".

 A fost o zi tristă şi pentru profesori, care nu au putut să le ureze absolvenţilor drum bun în viaţă.

EUGENIA ROŞCA, diriginte, clasa a 12-a, Liceul Teoretic "M. Eminescu", Sângerei: "Este foarte tris. Sa nu ai copii alaturi este foarte greu. Cu o nostalgie intru in clasa, la bancile goale, o situatie greu de descris",

NICOLAE MELINTE, director, Liceul Teoretic "M. Eminescu", Sângerei: "Chiar daca este ultimul sunet, clopotelul nu suna. Suna doar in inimile noastre, a tuturor angajatilor din liceul Mihai Eminescu".

În acest an, 50 de elevi au absolvit Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" din Sângerei.
Similare
RECOMANDĂRI