Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Schimburi dure de replici şi acuzaţii grave între Iurie Reniţă şi deputaţi ai PSRM

Schimburi dure de replici şi acuzaţii grave între unii deputaţi din Parlament. Iurie Reniţă a stârnit mânia celor din Partidul Socialiştilor, după ce a difuzat imaginile în care Vlad Plahotniuc i-ar oferi o sacoşă cu bani lui Igor Dodon. În şedinţa de astăzi, deputatul PSRM, Vlad Bătrâncea, l-a acuzat pe Iurie Reniţă că ar fi fost implicat în contrabandă cu ţigări în perioada în care era ambasador al Republicii Moldova în România.

„Domnule Reniţă, fiţi atent mâine la interpelarea pe care o fac la adresa Procuraturii Generale, unde veţi explica cât de bine s-au vândut ţigările în România, şi cum dvs, în poziţia de ambasadorul lui Plahotniuc în România, aţi fost om de legătură la contrabandă. Şi o să mergeţi să scrieţi explicaţii la Procuratura Generală. O să fim şi noi foarte activi în acest sens”, A SPUS VLAD BĂTRÂNCEA, deputat PSRM.

Replica deputatului Iurie Reniţă a venit imediat. El a susţinut că îl va da în judecată pe Vlad Bătrîncea pentru insinuări şi calomnie.

„Mizeria pe care aţi proliferat-o dvs va fi taxată dur din punct de vedere juridic. Minţiţi cu neruşinare, ca şi preşedintele vostru. N-am făcut parte nici ditr-un partid, nici dintr-o grupare oligarhică. La puşcărie trebuie să stea şi Plahotniuc, şi Dodon, şi Iaralov, dar şi cei care i-au servit cu umilitate”, a spus Iurie Reniţă.

 Înainte de acuzaţiile lui Vlad Bătrâncea, deputatul Iurie Reniţă a avut un discurs critic la adresa preşedintelui Dodon, şi l-a îndemnat să-şi dea demisia. Astăzi, Iurie Reniţă a postat pe reţelele sociale o cerere adresată Procuraturii Generale prin care solicită să se verifice autenticitatea imaginilor şi iniţierea unui dosar penal pentru acte de corupţie.

Şi preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase, a făcut un denunţ în care solicită procurorului general investigarea faptelor şi solicită ca Igor Dodon şi Vlad Plahotniuc să fie traşi la răspundere.

Denunţul a ajuns la Procuratură şi urmează a fi examinat.
Similare
RECOMANDĂRI