Salvatorii şi pompierii au intrevenit în ultimele 24 de ore în peste 170 de situaţii de risc
Sursa foto:dse.md Vizualizari:

Salvatorii şi pompierii au intrevenit în ultimele 24 de ore în peste 170 de situaţii de risc

În urma vîntului puternic înregistrat pe teritoriul Republicii Moldova pe parcursul zilei de de ieri, în ţară au fost înregistrate mai multe situaţii de risc. Angajaţii IGSU au intervenit în 175 de cazuri pentru lichidarea focarelor de ardere, dar şi acordarea ajutorului în curăţarea curţilor de şi acoperişurilor de materiale constructive deteriorate în urma vântului.

Potrivit informaţiei IGSU, în urma intensificării vântului au fost smulse şi deteriorate 70 de foi de ardezie de pe acoperişul a şapte case de locuit din Cobusca Veche, raionul Anenii Noi şi tot aici a fost afectat acoperişul gimnaziului.

În localitatea Mândreşti raionul Teleneşti de pe acoperişul şcolii rafalele de vânt au distrus peste 1000 metri pătraţi de foi de ardezie. Tot acoperişurile instituţiilor de învăţământ  din localităţile Larga şi Drepcăuţi raionul Briceni au fost afectate, iar de pe clădirea grădiniţei din Cotiujeni vântul a smuls circa 300 metri pătraţi de ţiglă metalică.

Condiţiile meteo nefavorabile au făcut ravagii în raioanele Bălţi, Sîngerei, Soroca, Orhei, Donduşeni, Criuleni, Edineţ, Ocniţa. Comisiile pentru situaţii excepţionale urmează să estimeze prejudiciile materiale înregistrate.

Mai mult, în urma vântului puternic a crescut incendiile de vegetaţie. Doar în ultimele 24 de ore în ţară au avut loc 97 incendii de vegetaţii în urma cărora au fost compromise 338 ha de teren. Cele mai mult focare au fost înregistrate în raioanele Ialoveni, Străşeni, Anenii Noi, Leova, Cahul şi UTA Găgăuzia.

În acest context pompierii îndemnă oamenii să respecte regulile antiincendiare şi să nu  aprindă vegetaţia şi gunoiul pentru a evita incendiile de proporţii. În situaţii de risc persoanele pot apela Serviciul 112.

Similare
RECOMANDĂRI