Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Salariul lucrătorilor medicali va fi majorat începând cu 1 septembrie

Salariul lucrătorilor medicali va fi majorat cu 30% începând cu 1 septembrie, potrivit unui proiect aprobat astăzi de Guvern. De această majorare vor beneficia medicii, personalul de conducere a instituţiilor medicale, personalul medical mediu şi cel inferior.

De această majorare a salariilor vor beneficia 42.918 de angajaţi din funţii diferite. Printre aceştia se regăsesc şi şoferii de la Ambulanţă şi cei de la AVIASAN, care ar urma să aibă un salariu lunar mai mare cu 30%.

Autorităţile din sănătate sunt îngrijorate de numărul mare de şoferi care pleacă din sistemul de asistenţă medicală urgentă, din cauza salariilor mici şi a condiţiilor dificile de activitate.

„Scopul de bază a proiectului constă în majorarea cu 30 de procente a mărimii salariilor de funcţie al personalului, medical, medici, personal medical mediu, inferior, din sistemul medical încadrate în sistemul obligatoriu de asistenţă medicală, precum şi a salariului de funcţie a bioinginerilor medicali, şoferilor ambulanţelor”, a spus VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătăţii.

Cheltuielile pentru plata salariile vor fi acoperite din fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală si sunt in valoare de peste 362 de milioane de lei.
Similare
RECOMANDĂRI