Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

S-a scandat Unire la Chişinău, în ziua când s-au împlinit 101 ani de la întregirea neamului şi făurirea României Mari

Politicieni şi cetăţeni au fost ieri la Monumentul Domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt şi au depus flori. Liderii mai multor partide unioniste au fost împreună la eveniment şi au dorit să dea un semnal de coagulare a tuturor forţele pentru a înfăptui Unirea.

Membri ai Partidului Liberal, Liberal Democrat şi ai Uniunii Salvaţi Basarabia precum şi cei din Asociaţia Unirea ODIP au depus flori împreună. Momentul a fost emoţionant mai ales când s-au scandat lozinci unioniste.

Liderii unionişti spun că, pentru început, Unirea o vor face acasă, în Basarabia, între partidele politice. Cu acest deziderat vor trece apoi şi hotarul de la Prut.

Va fi creată o mişcare unionistă a cărei misiuni este realizarea unirii Basarabiei cu România. De la Monumentul lui Ştefan, s-a făcut apel către toate forţele politice şi ale societăţii civile pentru a se alătura acestui curent.

Invitaţia de coagulare a forţelor politice a venit din partea liderului liberal, Dorin Chirtoacă. El spune că se caută deja un nume pentru mişcarea unionistă.

De Ziua României, la Monumentul lui Ştefan cel Mare au depus flori şi membrii Partidul Unităţii Naţionale.
Similare
RECOMANDĂRI