ACTUALITATE

Ruslan Codreanu, despre fosta directoare a grădiniţei 177, care a sesizat ieri Preşedinţia: Ea a uitat că a fost demisă din cauza plângerilor părinţilor

post-img

Fosta directoare a grădiniţei nr. 177 din Chişinău, car ea sesizat ieri Preşedinţia cu referire la mâncarea pe care o primesc copiii, este directoarea care a fost implicată, acum câteva luni, într-un scandal, după ce le-a reangajat pe educatoarele ce au avut un comportament extrem de agresiv cu copiii.

Directoarea a fost demisă atunci, din acest motiv, iar în semn de protest, toate educatoarele au demisionat şi au rugat părinţii să nu-şi mai aducă micuţii la grădiniţă.

„Referitor la directoarea de grădiniţă demisă care s-a plâns la preşedinţie de mâncarea alterată, a uitat că a fost demisă din funcţie din cauza plângerilor părinţilor, că tolera maltratarea copiilor şi colectarea de bani. Există un raport întreg la acest subiect”, a scris fostul primar interimar al Chişinăului, Ruslan Codreanu, pe pagina sa de Facebook.

Amintim că ieri, Preşedinţia a anunţat că a fost sesizată de către fosta directoare a grădiniţei nr. 177 din Chişinău, precum că ar fi fost demisă pentru că a încercat să se opună modului în care Direcţia educaţie Ciocana organizează achiziţiile de produse alimentare pentru hrana copiilor în grădiniţe.

 Aceasta a spus că grădiniţei i se aduce peşte infestat cu viermi, carne de curcan (Ucraina) în stare avansată de alterare, pâine cu mazut şi elemene metalice.
 

UPDATE/ Directorul adjunct al ANSA confirmă cazul: Peşte cu viermi, carne alterată şi pâine cu metal, la o grădiniţă din Chişinău

 


Ce ţine de problema alimentaţiei în grădiniţe, fostul primar interimar vine cu recomandări.

„Dacă preşedinţia s-a sesizat acum, vreau să profit de această platformă şi să vin la ei cu câteva propuneri:

1. Să adunaţi iarăşi comisii nu este suficient. Personal, am sesizat CNA-ul de foarte multe ori, inclusiv despre faptul că nu s-a luat nicio atitudine în raport cu scandalul alimentaţiei din 2016.

2. Am sezisat şi scris şi la guvern, există şi în raportul ANSA şi alte rapoarte din 2016. Problema foarte mare este că, câştigătorul în cadrul tuturor achiziţiilor este desemnat agentul economic care are ca ofertă preţul cel mai mic pentru produsele alimentare. Dar preţul cel mai mic NU ÎNSEAMNĂ ŞI CALITATEA CEA MAI BUNĂ.

3. O alta problemă majoră este că actualmente, DETS de sector organizează licitaţiile fragmentat, dar tot ele sunt cele care monitorizează procesul de alimentaţie în instituţiile de învăţământ. Ceea ce reprezintă o politică total greşită şi manifestă conflicte de interes. Când am încercat să centralizez Direcţiile de învăţământ de sector toate fracţiunile din CMC s-au opus”, scrie Codreanu.