Sursa foto:TVR Vizualizari:

România: Medici din prima linie, vaccinaţi împotriva coronavirusului. Mesaje de încredere şi de speranţă

Vaccinarea anti-COVID a cadrelor medicale s-a extins pe tot teritoriul României. A început imunizarea angajaţilor în peste 300 de spitale. Autorităţile speră să se ajungă la 20.000 de vaccinări zilnic, astfel încât, de la jumătatea lunii, să se poată intra în a doua etapa a programului de vaccinare, dedicată personalului din centrele sociale şi celor din căminele pentru vârstnici.

Primul medic care s-a vaccinat la Buzău a fost şeful Secţiei de boli infecţioase din Spitalul judeţean de urgenţă.

Un medic internist care a trecut în primăvară prin boală s-a vaccinat şi el.

În total, în judeţul Buzău au ajuns 975 de doze de vaccin, distribuite în mai multe centre. Din fiecare doză se pot imuniza câte 5 persoane.

Azi au început vaccinările şi în Galaţi şi Brăila. Vor fi imunizate aproximativ două mii de cadre medicale în următoarele zile.

Şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc a început prima etapă a vaccinării. 240 de cadre medicale s-au înscris pe listă şi aşteaptă să fie imunizate.

Dana Olar tratează pacienţi infectaţi cu noul coronavirus încă de la începutul pandemiei. A fost prima care s-a vaccinat în Arad.

Vaccinarea a început în forţă la Spitalul Municipal din Timişoara. 360 de cadre medicale vor fi imunizate în următoarele zile.

Şi alte centre de vaccinare din ţară vor începe de marţi imunizarea.

Similare
RECOMANDĂRI