Lista ţărilor ai căror cetăţeni nu vor sta în carantină la intrarea în România. Republica Moldova nu se regăseşte în listă
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Lista ţărilor ai căror cetăţeni nu vor sta în carantină la intrarea în România. Republica Moldova nu se regăseşte în listă

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) de la Bucureşti a publicat lista ţărilor din zona verde de coronavirus. Aceasta a intrat în vigoare în noaptea de luni spre marţi, la ora 00:00.

Potrivit Agerpres, persoanele asimptomatice care vin în România din statele din zona verde sunt exceptate de la măsura carantinării.

Lista intrată în vigoare în această săptămână cuprinde următoarele state: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Confederaţia Elveţiană, Estonia, Finlanda, Franţa metropolitană (teritoriul european al Franţei), Germania (cu excepţia districtului Kreis Gutersloh care este zonă galbenă), Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

Toate persoanele asimptomatice care sosesc în România dintr-o ţară care nu face parte din lista ţărilor exceptate trebuie să intre în izolare la domiciliu 14 zile/ carantină; izolarea se aplică tuturor persoanelor care locuiesc la aceeaşi adresă.
Similare
RECOMANDĂRI