România denunţă arestarea lui Navalnîi în Rusia. Aurescu: Reprimarea opoziţiei este profund nedemocratică
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

România denunţă arestarea lui Navalnîi în Rusia. Aurescu: Reprimarea opoziţiei este profund nedemocratică

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a transmis un mesaj după arestarea opozantului rus Alexei Navalîi la scurt timp după ce acesta a aterizat în Federaţia Rusă.

Pe contul personal de Twitter, şeful diplomaţiei române a denunţat reţinerea lui Alexei Navalnîi recizând că „reprimarea opoziţiei, doar pentru că este opoziţie, este profund nedemocratică”.

„Reţinerea lui Alexei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, la întoarcerea sa în ţară după ce s-a recuperat după otrăvirea cu Noviciok este inacceptabilă. Reprimarea opoziţiei, doar pentru că este opoziţie, este profund nedemocratică”, a transmis Bogdan Aurescu.

Amintim că în cursul acestei zile, pe aeroportul Şeremetievo, Alexei Navalîi a fost arestat în timp ce se afla la controlul de paşapoarte. În ultimele cinci luni Navalnîi a fost la recuperare în Germania, unde a fost transferat, în comă, după ce a fost otrăvit cu Noviciok.

La sfârşitul lui august 2020, opozantului şi militantului rus anti-corupţie Aleksei Navalnîi i s-a făcut rău în timpul unui zbor în Siberia. După două zile de spitalizare, la presiunea apropiaţilor săi, Rusia a permis spitalizarea sa de urgenţă în Germania.

Potrivit concluziilor a trei laboratoare europene, printre care unul francez şi unul german, care au fost confirmate de Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din grupa Noviciok, o substanţă concepută de specialişti sovietici în scopuri militare.

Similare
RECOMANDĂRI