România a actualizat lista ţărilor de risc. În ce zonă se află Republica Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

România a actualizat lista ţărilor de risc. În ce zonă se află Republica Moldova

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă din România a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic, pe coduri de culori (roşu, galben şi verde), în funcţie de incidenţa cazurilor de COVID-19. Republica Moldova, din zona verde, a fost inlusă în zona galbenă.

Principalele modificări din Hotărârea nr. 71 a CNSU sunt:

În zona roşie au intrat: Grenada, Bahamas, Barbados, Guyana, Bonaire, Saint Eustatius şi Saba şi Liechtenstein.

În zona galbenă au intrat: Bulgaria, Franţa, Thailanda, Puerto Rico, Eswatini, Guernsey (din zona roşie, în urma scăderii incidenţei); Republica Moldova, Honduras, Noua Caledonie, Saint Vincent şi Grenadine şi Gibraltar (din zona verde, în urma creşterii incidenţei)

În zona verde au intrat: Spania, Danemarca, Luxemburg, Mexic, Panama, Argentina, Maroc şi Montserrat.

Persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

Dacă o persoană vine din zona roşie, fie este vaccinatăsau trecută prin boală, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Similare
RECOMANDĂRI