DOC. România a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat. Republica Moldova continuă să se afle în „zona verde”
Vizualizari:

DOC. România a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat. Republica Moldova continuă să se afle în „zona verde”

Republica Moldova continuă să se afle în „zona verde” a statelor cu risc eoidemiologic ridicat, actualizată de autorităţile din România.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat în şedinţa de joi, 9 septembrie, Hotărârea numărul 68 pentru actualizarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Principalele modificări sunt următoarele:

În zona roşie au intrat: Bulgaria, Norvegia, Lituania, Slovenia, Bermuda, Sri Lanka şi Guernsey;

În zona galbenă au intrat:

din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Portugalia, Libia, Liban, Tunisia, Mauritius, Monaco, Islanda, Bahamas şi Curaçao;carantina

din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Germania, Croaţia, Letonia, Grenada, Barbados, Insulele Virgine Britanice, Capul Verde, Montserrat şi Bonaire, Saint Eustatius şi Saba;

În zona verde au intrat: Emiratele Arabe Unite, Gibraltar şi Honduras.

Cei care călătoresc dintr-o ţară inclusă pe lista roşie nu intră în carantină dacă au certificat digital ce atestă vaccinarea sau trecerea prin boală. Cei cu certificat digital care atestă doar rezultatul negativ al unui test RT PCR intră în carantină.

Persoanele care vin dintr-o zonă galbenă sunt scutite de carantină dacă sunt vaccinate sau au un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore.

Sunt scutiţi de carantină copiii sub 6 ani şi cei cu vârste între 6 şi 16 ani, dacă au un test COVID negativ.

Consultaţi AICI Hotărârea 68 şi Anexa.

Similare
RECOMANDĂRI