Riposta Tiraspolului. Regimul separatist din stânga Nistrului interzice automobilelor cu numere de înmatriculare în R. Moldova să treacă linia administrativă din regiune
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Riposta Tiraspolului. Regimul separatist din stânga Nistrului interzice automobilelor cu numere de înmatriculare în R. Moldova să treacă linia administrativă din regiune

Regimul separatist de la Tiraspol interzice automobilelor cu numere de înmatriculare în Republica Moldova să treacă prin aşa-zisele puncte de control de pe segmentul transnistrean al frontierei cu Ucraina. Hotărârea va intra în vigoare in data de 24 ianuarie curent., Decizia autorităţilor separatiste vine după ce autorităţile de la Chişinău au interzis traversarea frontierei de stat a automobilelor înregistrate în stânga Nistrului.

Potrivit unui comunicat al aşa-zisului minister de interne de la Tiraspol, decizia va fi aplicată până când autorităţile de la Chişinău vor renunţa la decizia luată.

„Membrii procesului de negocieri în formatul „5+2” au fost anunţaţi că în conformitate cu decizia „consiliului de securitate a republicii moldoveneşti nistrene”, în semn de răspuns din data 24 ianuarie vor fi introduse restricţii de traversare a frontierei Transnistriei cu Ucraina, pentru toate tipurile de transport înregistrate în Republica Moldova şi conduse de locuitorii care deţin permis de conducere moldovenesc”, se arată în comunicatul autorităţilor separatiste.

Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova a anunţat că începând cu data de 10 ianuarie curent a sistat aplicarea excepţiei temporare privind măsurile de control a autoturismelor din regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Acesta înseamnă că automobilele înmatriculate în regiunea separatistă nu vor mai putea traversa frontiera de stat a Republicii Moldova. 

Astfel, conducătorii auto care doresc să traverseze frontiera de stat trebuie să se conformeze Legii 170/2018 cu privire la înmatricularea unor mijloace de transport şi modificarea unor acte legislative.

Similare
RECOMANDĂRI