Rezultatul alegerilor din Republica Moldova, pe agenda discuţiilor la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele UE
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Rezultatul alegerilor din Republica Moldova, pe agenda discuţiilor la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele UE

Rezultatul alegerilor din Republica Moldova a fost pe agenda discuţiilor la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele UE, ce s-a desfăşurat joi, în format videoconferinţă.

Potrivit Agerpres, în cadrul discuţiilor cu privire la alegerile din Republica Moldova, subiect introdus pe agendă la iniţiativa ministrului român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a prezentat evaluarea României cu privire la victoria clară a Maiei Sandu în alegerile prezidenţiale, evidenţiind votul masiv atât în interiorul, cât şi în exteriorul ţării, reprezentând o victorie a democraţiei şi a valorilor europene.

În acest context, ministrul Bogdan Aurescu a subliniat importanţa intensificării eforturilor instituţiilor europene şi ale statelor membre în viitorul apropiat pentru susţinerea parcursului european şi democratic al Republicii Moldova şi pentru a oferi sprijin agendei ambiţioase de reforme a preşedintelui Maia Sandu, în beneficiul direct al cetăţenilor Republicii Moldova. A subliniat că preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost primul şef de stat care a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria obţinută şi intenţionează să efectueze o vizită la Chişinău imediat după preluarea oficială a mandatului. De asemenea, a menţionat necesitatea unui transfer rapid al primei tranşe din asistenţa macro-financiară acordată în contextul pandemiei de COVID-19.

Amintim că Maia Sandu a câştigat alegerile prezidenţiale cu 57,75% în faţa contracandidatului său - Igor Dodon care a obţinut 42,25% dintre voturile alegătorilor.
Similare
RECOMANDĂRI