Rezultatele percheziţiilor de ieri, efectuate în mai multe penitenciare din ţară şi la mai multe domicilii: 5 persoane au fost reţinute
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Rezultatele percheziţiilor de ieri, efectuate în mai multe penitenciare din ţară şi la mai multe domicilii: 5 persoane au fost reţinute

Cinci persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi respectiv 41 de ani, originare din Bălţi şi oraşul  Drochia, au fost reţinute în urma percheziţiilor desfăşurate ieri la patru penitenciare din ţară şi la mai multe domicilii. Bănuiţii sunt suspectaţi că ar fi membrii unei grupări criminale, coordonată de către mai mulţi deţinuţi din penitenciare, şi că ar fi săvârşit mai multe atacuri tâlhăreşti, în raioanele de nord a ţării.

Liderul grupării ar fi un deţinut, în vârstă de 55 de ani, încarcerat în Penitenciarul Nr.6 Soroca. 

În urma percheziţiilor au fost depistate şi ridicate mai multe bunuri printre care un pistol pneumatic, cuţite, ceasuri, bijuterii din aur, sume impunătoare de bani, cartele SIM, telefoane mobile şi bâte. 

La sfârşitul anului 2018, Poliţia a fost sesizată de comiterea mai multor cazuri de pătrundere în domiciile unor bătrâni, preponderent în raioanele din nordul ţării, de către persoane necunoscute, care aplicau violenţa şi deposedau victimele de bani. 
  
În luna ianuarie, 2019, poliţiştii de investigaţie au intrat în posesia unei informaţii despre identitatea posibililor autori ai unui asemenea caz, care a avut loc la data de 26 ianuarie, 2019  în oraşul Drochia. A doua zi, au fost reţinuţi patru suspecţi. 
   
În urma investigaţiilor s-a stabilit că autorii, foşti deţinuţi, aflându-se la libertate, ţineau legătura cu alţi deţinuţi. Astfel, au fost identificaţi 3 deţinuţi din penitenciarele nr.4-Cricova, nr.6-Soroca şi nr.11-Bălţi. Aceştia  identificau persoane din libertate pe care îi instigau la comiterea diferitor tipuri de infracţiuni.
 
Percheziţiile de ieri în penitenciarele în care îşi ispăşesc pedepsele figuranţii vizaţi au fost efectuate pentru a proba activitatea criminală a acestora şi a o curma.
  
Persoanele reţinute sunt suspectate că ar fi comis şi atacul tâlhăresc din satul Rădoaia, raionul Sîngerei, care a avut loc la data de 23 februarie, 2019. La fel, bănuiţii sunt  suspectaţi în comiterea altor  infracţiuni.
 
Alte cinci persoane aflate în detenţie, care ar fi dirijat activitatea infracţională a grupării,  urmează a fi escortate pentru a stabili toate circumstanţele şi implicarea acestora la alte infracţiuni.

Citeşte şi: 
 

Operaţiune matinală: Percheziţii în mai multe penitenciare din ţară şi la unele domicilii

Similare
RECOMANDĂRI