Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Retorica autorităţilor se schimbă de la o săptămâna la alta. Ion Chicu anunţă că piscinele ar putea reveni la programul obişnuit

Una rece, alta caldă. După ce, săptămâna trecută, autorităţile au decis oprirea activităţii piscinelor publice din Republica Moldova, astăzi premierul a anunţat că acestea ar putea reveni la programul obişnuit, începând chiar de săptămâna viitoare. Închise vor rămâne doar bazinele care nu se vor conforma regulilor de prevenire a răspândirii viruslui SarsCov2.

Retorica premierului se schimbă de la o săptămâna la alta. După ce, săptămâna trecută, în timpul şedinţei Guvernului, a dispus sistarea activităţii piscinelor, astăzi Ion Chicu s-a răzgândit. Bazinele îşi vor relua activitatea după ce inspectorii ANSP vor verifica respectarea normelor sanitar-epidemiologice de protecţie împotriva Covid-19.

ION CHICU, prim-ministrul Republicii Moldova: „Eu sper că timp de o săptămână acest lucru să fie efectuat cu toţi, iar patronii, administratorii acestor localuri să înţeleagă riscurile date şi să ia măsurile de protecţie a cetăţenilor. Nu e exclus că la acele obiective unde nu se respect regulile vor fi sistate activităţile. Fie individual, fie pe tot sectorul”.

Astăzi, mai mulţi reprezentanţi ai sectorului de agrement au cerut autorităţilor redeschiderea piscinelor. Potrivit lor, la bazine poate fi asigurat un grad sporit de prevenire a infecţiei, prin dezinfectarea apei şi a suprafeţelor adiacente.
Similare
RECOMANDĂRI