Restricţiile valabile de luni în România: Masca obligatorie peste tot, în mall-uri şi în instituţiile publice se va intra numai cu certificatul verde
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Restricţiile valabile de luni în România: Masca obligatorie peste tot, în mall-uri şi în instituţiile publice se va intra numai cu certificatul verde

Interzicerea, pentru o perioadă de 30 zile, a circulaţiei persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 22.00-05.00, cu anumite excepţii, interzicerea activităţii în baruri, cluburi şi discoteci pentru o perioadă de 30 zile, interzicerea evenimentelor private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) şi muncă la domiciliu pentru cel puţin 50% din angajaţi. Acestea sunt câteva dintre propunerile CNSU aprobate în şedinţa de guvern. Măsurile vor fi aplicate de luni, relatează stiriletvr.ro.

Sunt interzise evenimentele private - nunţi, botezuri, conferinţe, workshop-uri - pentru durata de 30 de zile. Hotărârea CNSU e pe 30 de zile, dar se prelungeşte din nou când se prelungeşte hotărârea privind starea de alertă, relatează sursa citată.

Se limitează programul magazinelor între 05.00 şi 21.00. De la ora 22.00 va fi interzisă circulaţia pe întreg teritoriul ţării, cu excepţiile de mai jos.

Accesul în toate zonele care nu sunt esenţiale (esenţiale fiind considerate farmaciile, magazinele alimentare) se face numai folosind certificatul verde. Pentru magazinele esenţiale se intră fără certificat verde.

Copiii sub vârsta vaccinării nu pot intra în spaţiile respective decât dacă sunt însoţiţi de un adult cu certificat verde.

În mall-uri se va intra numai cu certificatul verde - vaccinat sau trecut prin boală. Dacă în mall se află o farmacie, NU se poate intra fără certificat verde cu pretextul că se merge la farmacie. La mall nu este voie cu test.

Doar creşele rămân deschise. Se închid şi after-school-urile.

După orele 21.00 rămâne valabilă livrarea la domiciliu.

La intrarea în clădirile publice, oficiale, e obligatorie prezentarea certificatului verde pentru toţi cei care sunt din afara sistemului care activează în clădirea respectivă. La clădirile private, pentru cele cu peste 50 de persoane, se va prezenta la fel certificatul verde pentru vaccinaţi, trecuţi prin boală sau testaţi.

Nu se poate introduce prin hotărâre de guvern obligativitatea şi pentru angajaţi. Acest lucru se poate face doar prin decizie legislativă.

Competiţiile sportive se vor desfăşura fără public.

Preferabil în următoarele 30 de zile - reducerea mobilităţii şi a interacţiunii între noi. Masca devine obligatorie peste tot. Se anulează toate excepţiile pentru mască. Doar activităţile sportive individuale rămân fără mască. Nu mai există excepţia pentru situaţia în care eram singuri pe stradă.

Cei nevaccinaţi care vor să se vaccineze în mall-uri ar fi bine să aleagă alt centru.

Nu se închid activităţile religioase, dar se pune condiţia de asigurare a 2 mp pentru fiecare persoană, mască şi distanţare.

La intrarea în magazinele din cadrul galeriilor, de exemplu, galerii care nu au statut de "mall", fiecare magazin trebuie să controleze certificatul verde la intrare.

Pentru cei care nu sunt vaccinaţi şi care vor să plătească o taxă la o instituţie publică, de exemplu, instituţia la care trebuie plătită taxa trebuie să organizeze un spaţiu.

E obligatorie organizarea muncii în sistem telemuncă sau muncă la domiciliu pentru cel puţin 50% din personal.

Similare
RECOMANDĂRI