Restricţiile de carantină în stânga Nistrului se prelungesc până pe 1 decembrie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Restricţiile de carantină în stânga Nistrului se prelungesc până pe 1 decembrie

Restricţiile de carantină în regiunea transnistreană, care urmau să se încheie pe 30 septembrie, se prelungesc până pe 1 decembrie. Presa din regiune scrie că decizia este o iniţiativă a liderului separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, şi este luată pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Fostul vicepremier pentru reintegrare, Alexandru Flenchea, a declarat pentru IPN că administraţia regiunii transnistrene o va ţine închisă de restul lumii încă cel puţin până la 1 decembrie.

„Asta chiar dacă cu 125 de cazuri noi înregistrate oficial în ultimele 24 de ore, Transnistria a ajuns la cotele de infectare de pe malul drept. Strategia a falimentat, dar se insistă pe ea din ambiţii politice. Asta înseamnă că oamenii în continuare nu vor fi lăsaţi să acceseze servicii medicale, să meargă la muncă, şi nici nu vor putea să voteze în alegeri”, spune fostul vicepremier.

Alexandru Flenchea notează că supravieţuirea a mii de locuitori ai platoului Cocieri depinde doar de buna funcţionare a feribotului, deja supralicitat de şase luni. Daca scade nivelul apei sau dacă îngheaţă Nistrul, oamenii vor rămâne fără alimente, medicamente şi alte produse de primă necesitate. „E preţul ambiţiilor Tiraspolului şi al oportunităţilor ratate de Chişinău”, susţine fostul vicepremier.
Similare
RECOMANDĂRI